Credo

Hiszem, hogy egy írónak nem az a szerepe, hogy tükröt mutasson a  a társadalomról. Arra ott vannak a hírműsorok. Sokkal inkább az, hogy elgondolkoztassa az olvasót. Egyes írásaim  “befejezetlen” , nyitott végével pont ez a szándékom.

Nem tartom magam egyetlen irányzat tudatos követőjének sem, de azt tudom, mi áll távol tőlem. Kerülöm a szirupos hollywoodi happyendeket és a melodrámákat és küzdök a magyar pesszimizmus ellen is.  Kedvelem a humort, és bár szeretek parodizálni, utálom a valóságtól elrugaszkodott paródiát, és kerülöm a romantikus hősöket. Hiszem és vallom, hogy a világ nem fekete-fehér, nincsenek “jó” és “rossz” emberek, a “pozitív” hőseimeknek is megpróbálom felfedni gyengéiket, és még egy sorozatgyilkosban is megkeresem az embert, vagy minimum azokat a körülményeket, amelyek azzá tették.

Nem rettenek vissza az ironikus hangvételtől, de szerintem csak az az irónia megengedett, ami nem sértő. Például az önirónia, amely rám vagy ránk vonatkozik, és nem másra. “Pl. Mi szülők…”

Két kedvenc témám a gyermeknevelés valamint a pszichodráma. Az előbbiekben klasszikus gyermeknevelés tévhiteiről  (például, hogy a szülő “megneveli” a gyermeket) próbálom lerántani a leplet sok esetben paródiába illő, de szándékom szerint mégis élethű történetekkel. Az utóbbiakban az emberi konfliktusokkal, főleg a diszkriminációval és előítéletekkel foglalkozom. Számomra a krími csak egy keret, amely mély emberi konfliktusokat tár fel.

Jó olvasást kívánok írásaimhoz!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Egy tanár azért nagytudású, mert sokat tanul diákjaitól

%d blogger ezt szereti: