Konyhaművészet

Szeretek főzni. Nem épp férfias vonzódás… Mégis a világ leghíresebb szakácsai férfiak. Büszkén vallom, imádok papucskodni. Szeretek kísérletezni a konyhában. Nyertem receptversenyt is (TV2): Fehér borban párolt disznó-bélszín (szűzérme) krumplipürével és piros áfonya szósszal receptemmel. A három összetevő receptjét megtalálod itt az oldalamon. Ha valaha szakácskönyvet írnék, az nem recepttár lenne, hanem inkább konyhai fogásokat tartalmazna, ötleteket, s az lenne a címe: Na, mit tegyünk még bele? Manapság már millió weboldal kínálja a jobbnál jobb recepteket, de kevés olyan könyv van, amelyik meg is tanít főzni.

A klasszikus ifjúkori kaland a következő: Az anyuka fiacskája bejut az egyetemre, ahol felfedezi, hogy a menza és a McDonalds menűi nem azonosak anyuka főztjével. Megveszi az első (néhány) szakácskönyvet, amely (amellett, hogy így kezdődik: “Vegyél egy tiszta edényt…”) kínaiul beszél hottentotta tájszólásban:

“Rántjuk, habarjuk, gratináljuk, üvegesre dinszteljük, pároljuk, feleresztjük, kellően besűrítjük, addig gyúrjuk ameddig jó lesz, s annyi sót teszünk bele amennyi kell. Fiamnak a barátja erről így nyilatkozott:

– Ha tudnám, mennyi kell, akkor nem vettelek volna meg! (…)  (A szaftos jelzőit már jobb ha nem idézem…)

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Egy tanár azért nagytudású, mert sokat tanul diákjaitól

%d blogger ezt szereti: